Vepřová plec s baby špenátem

09.09.2015 16:57

Ingredience:

cca 1kg vepřové pleci

3 stroužky česneku (rozetřeného)

1/2 cibule

olej

sůl, pepř

 

Baby špenát:

pytlík Baby špenátu

1 cibule

2 - 3 stružky česneku (rozetřeného)

olej kostka másla

Trochu smetany na vaření

sůl, pepř

 

Vepřovou plec umyjeme, potom řádně potřeme rozetřeným česnekem. Osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy s trochou oleje a vody. Zasypeme ještě půlkou cibule nakrájené na kostičky. Přikryjeme víkem a pečeme. Asi po hodině sundejte víko a pečte tak, aby se udělala zlatavá kůrka na mase. Potom ještě otočte celé maso a pečte do zlatova i druhou stranu.

Lístky Baby špenátu umyjte v sítku a raději i propláchněte v nádobě s vodou. Řádně vysušte. Na trochu oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostky, přidáme rozetřený česnek a nakonec trochu másla pro chuť. Máslo nedávám hned od začátku, protože se brzy připaluje. Vmícháme usušené lístky Baby špenátu, ještě trochu promícháme, aby se vše spojilo. Nakonec zakápneme trochou smetany na vaření a zamícháme. Ochutíme solí a pepřem dle chuti.