Vepřová pečeně po staročesku

21.01.2018 18:28

Ingredience:

400g vepřové pečeně

Staročeské koření na maso směs: sůl, pepř, paprika sladká, bobkový list mletý, majoránka, kmín, muškátový květ mletý, nové koření mleté, zázvor

1 lžička mletého kmínu

250g čerstvého zelí (hlávka)

150g žampionů

1 cibule

1 slepičí bujón

250ml horké vody

2 lžíce majoránky

 

Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme staročeské koření (prodávají přímo směs), mletý kmín a smícháme. Necháme 30 minut odležet. Zelí nakrouháme, žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na jemné proužky. Rozehřejem trochu oleje na pánvi, opečeme maso a odložíme na teplé místo. Do výpeku z masa přidáme další lžíci oleje a orestujeme cibuli a žampiony. Opečené opět vyjmeme z pánve a přidáme zelí. Přilijeme bujón předem rozmíchaný v horké vodě a chvíli dusíme, než zelí změkne. poté vrátíme do pánve maso, cibuli, žampiony a dochutíme majoránkou. vše ještě promícháme a prohřejeme.

Podáváme s brambory, bramboráčky či s pečivem.