Velikonoční cupcaky
Ingredience:
180 g polohrubé mouky
25 g kvalitního kakaa
5 g jedlé sody
2 velká vejce
180 g cukru
45 g oleje
250 ml kefíru
Ingredience poleva:
100 g bílé čokolády
125 g sýru mascarpone
3 lžíce změklého másla
100 g moučkového cukru
Na dozdobení:
tabulka mléčné, nebo hořké čokolády
marcipán
V míse smícháme mouku, kakao a jedlou sodu. Vejce s cukrem prošleháme, přidáme olej a střídavě vmícháváme do mísy s moukou spolu s kefírem.
Formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lijeme do nich těsto vždy asi do 2/3 výšky. Pečeme při 180°C asi půl hodiny. Poté přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Příprava polevy:
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V misce vyšleháme máslo s mascarponem na krém, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a cukr a chvíli šleháme do nadýchaného krému.
Na vychladlé cupcaky (nikdy ne na teplé, jinak se vám poleva rozpustí a zteče dolů!) pomocí cukrářského sáčku naneseme polevu, nastrouháme hobiliny z tmavé čokolády a nakonec klademe marcipánová vajíčka.