Velikonoční cupcaky

18.04.2017 18:17

Ingredience:

180 g polohrubé mouky

25 g kvalitního kakaa

5 g jedlé sody

2 velká vejce

180 g cukru

45 g oleje

250 ml kefíru

 

Ingredience poleva:

100 g bílé čokolády

125 g sýru mascarpone

3 lžíce změklého másla

100 g moučkového cukru

 

Na dozdobení:

tabulka mléčné, nebo hořké čokolády

marcipán

 

V míse smícháme mouku, kakao a jedlou sodu. Vejce s cukrem prošleháme, přidáme olej a střídavě vmícháváme do mísy s moukou spolu s kefírem.

Formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lijeme do nich těsto vždy asi do 2/3 výšky. Pečeme při 180°C asi půl hodiny. Poté přendáme na mřížku a necháme vychladnout. 

Příprava polevy:

Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V misce vyšleháme máslo s mascarponem na krém, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a cukr a chvíli šleháme do nadýchaného krému.

Na vychladlé cupcaky (nikdy ne na teplé, jinak se vám poleva rozpustí a zteče dolů!) pomocí cukrářského sáčku naneseme polevu, nastrouháme hobiliny z tmavé čokolády a nakonec klademe marcipánová vajíčka.