Těstoviny s tuňákem

03.01.2014 21:51

Ingredience:

balíček těstovin

4 - 5 rajčat (plechovku loupaných rajčat)

1 cibule

2 malé plechovky tuňáka ve vlastní šťávě

20dkg tvrdého sýru

cukr, sůl, bazalka

ocet (citronová šťáva)

 

Dáme vařit těstoviny, nastruháme tvrdý sýr.

Rajčata spaříme v horké vodě, sloupneme ze slupky a nakrájíme na kostičky. Osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata, špetku soli, cukru, pár kapek octa a citronové šťávy a necháme cukr chvíli pracovat (mírně zkaramelizuje). Když jsou rajčata rozvařená, vyklepneme do směsi obě plechovky tuňáka (před tím z něj vyždímeme šťávu, do pánve dáváme co nejsušší drť). Mícháme ještě dalších 5 minut (nenechte se odradit nevábně vypadající směsí - výsledek stojí za to!). Ke konci dochutíme ještě trochou bazalky.

Těstoviny zcedíme a nasypeme do mísy. Hotovou teplou směs zamícháme do těstovin a nasypeme nastrouhaný sýr. Mícháme tak dlouho, dokud se sýr teplem nerozpustí a nezačne se táhnout po těstovinách. 

Těstoviny se dají jíst jak teplé, tak studené. Ta chuť je fantastická - recept mám od kamarádky, která nějaký čas strávila v Itálii a tuhle mňamku tam odkoukala od přátel. Ona těstoviny smíchané se směsí a posypané sýrem ještě zapéká v troubě, mě vyhovují víc takto.