Těstoviny s květákem a parmezánem
Ingredience:
cca 500 g těstovin
400g květáku
500g kuřecích prsou
200g sýru (strouhaného parmezánu)
2 cibule
bobkový list
máslo
petrželová nať, čerstvá bazalka, sůl
Na pánvi osmahneme nadrobno nákrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Přendáme do misky (pánev pak ještě použijeme dále na cibulku). Květák zbavíme listů, rozebereme na menší růžičky a dáme vařit do osolené vody. Jakmile bude z poloviny uvařený, přidáme k němu do vody těstoviny (já jsem dala tenké špagety) a jakmile budou vařené al dente, vše scedíme. V pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky, osolíme, přidáme bobkový list, zalijeme asi dvěma sběračkami vody a necháme pod pokličkou chvíli dusit na mírném ohni. Vařené těstoviny s květákem přidáme do pánve s dušenou cibulí, přidáme sýry (kupuji parmezán strouhaný v pytlíku a v Globusu měli ještě pytlíky s jinými strouhanými italskými sýry), vsypeme osmažené kuřecí maso, řádně vše smícháme a nakonec posypeme trochou petrželové natě. Na talíři podáváme s čerstvou bazalkou.
Nejsou to klasické těstoviny s omáčkou, vypadají na první pohled suché, ale větší dobrotu jsme nejedli.