Tatarák

09.03.2017 09:40

Ingredience:

400 g pravé svíčkové (já jsem koupila přímo balíček masa Tatarský biftek u řezníka)

2 ks vejce (žloutek)

1 ks cibule

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce kečupu

1 lžička worcesterské omáčky

1 lžička mletého pepře

1 lžička mletého kmínu

1 lžička soli

 

Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem.

Do namleté hmoty přidáme najemno nasekanou cibuli, utřený česnek, hořčici, kečup, worchesterskou omáčku.

Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletým kmínem.

Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.

 

Doporučení:

K masu podáváme topinky pomazané stroužkem česneku.