Světlé cupcaky s ovocem

27.04.2017 18:20

Ingredience:

60g másla

150g cukru

2 vejce

1 lžička jedlé sody

šťáva z 1 citronu

1 lžíce strouhané citronové kůry

70 ml mléka

130g hladké mouky

 

Na tvarohový krém:

1 vanička polotučného tvarohu

50g másla

moučkový cukr dle chuti

 

čerstvé ovoce na dozdobení (jahody, maliny, borůvky..)

 

V míse prošleháme máslo s cukrem na nadýchanou pěnu.Přidáme vejce, sodu a znovu prošleháme. Postupně zapracujeme zbytek ingrediencí a naposled mouku. Těsto rozdělíme do papírových košíčků, kterými jsme vyložili formu na mufiny. Pečeme při 180°C asi půl hodiny. Poté přendáme na mřížku a necháme vychladnout. 

Na vychladlé cupcaky (nikdy ne na teplé, jinak se vám poleva rozpustí a zteče dolů!) pomocí cukrářského sáčku naneseme tvarohový krém, který získáme rozšleháním tvarohu, cukru a změklého zmásla. Ozdobíme čerstvým ovocem.