Světlé cupcaky s ovocem
Ingredience:
60g másla
150g cukru
2 vejce
1 lžička jedlé sody
šťáva z 1 citronu
1 lžíce strouhané citronové kůry
70 ml mléka
130g hladké mouky
Na tvarohový krém:
1 vanička polotučného tvarohu
50g másla
moučkový cukr dle chuti
čerstvé ovoce na dozdobení (jahody, maliny, borůvky..)
V míse prošleháme máslo s cukrem na nadýchanou pěnu.Přidáme vejce, sodu a znovu prošleháme. Postupně zapracujeme zbytek ingrediencí a naposled mouku. Těsto rozdělíme do papírových košíčků, kterými jsme vyložili formu na mufiny. Pečeme při 180°C asi půl hodiny. Poté přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Na vychladlé cupcaky (nikdy ne na teplé, jinak se vám poleva rozpustí a zteče dolů!) pomocí cukrářského sáčku naneseme tvarohový krém, který získáme rozšleháním tvarohu, cukru a změklého zmásla. Ozdobíme čerstvým ovocem.