Špagety Carbonara

24.12.2013 01:19

Igredience:
balíček špaget
bloček anglické (královské) slaniny
2 - 3 stroužky česneku
olivový olej
bílé víno
bloček tvrdého sýru
1 vejce
kelímek smetany na vaření
pepř, sůl

Do horké vody dáme vařit špagety (doba varu na pytlíku, většinou kolem 15 minut).

Česnek nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Česnek i slaninu přidáme do malého množství olivového oleje na pánev a pomalu opékáme. Počítejte s tím, že slanina ještě spoustu tuku uvolní. Když se nám slaninka hezky zatáhne, přilijeme tak 1 - 2 dcl bílého vína a ještě chvíli dusíme.

Mezitím si v míse nastrouháme bloček tvrdého sýra. Přilijeme kelímek šlehačky na vaření a osolíme a opepříme dle chuti (nemusíme moc, sýr je sám o sobě trochu slaný). Nakonec do mísy vyklepneme jedno vejce a vše vydličkou rozšleháme.

Do hotové směsi rychle vmícháme uvařené těstoviny a rychle promícháme, aby se stejnoměrně obalily.

Poté vsypeme do mísy slaninu s česnekem (nebojte se přidat i trochu tuku z pánve, dodá to špagetám dobrou chuť) a opět promícháme.

Na talíři můžeme ozdobit například nasekanou petrželkou, libečkem..

Dobrou chuť!