Špagety Bolognese

24.12.2013 00:30

 

Ingredience:
balíček špaget
cibule
mrkev
celer
1/2 kg mleté maso (hovězí, vepřové, či míchanou směs)
1 dcl červeného vína (ne sladké)
1 - 2 plechovky konzervovaných krájených rajčat
kečup
sůl, pepř

V pánvi rozpálíme olivový olej (může být i normální, záleží na Vás) a na něm rychle orestujeme na jemno nasekanou cibuli, mrkev a celer. Potom přidáme mleté maso a restujeme ještě chvíli, než maso zhnědne. Zalijeme červeným vínem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Nakonec vsypeme konzervovaná rajčata a ještě chvíli dusíme. Já přidávám pro chuť ještě trochu kečupu pro zjemnění a zamíchám do směsi. Nezapomeňte dle chuti osolit a opepřit.
Hotovou směs vlijeme do uvařených špaget a smícháme. Podáváme posypané tvrdým strouhaným sýrem.