Sekaná se špenátem a balkánským sýrem
Ingredience:
2 rohlíky
2 vejce
mléko
cibule
česnek
2 - 3 lžíce hl. mouky
majoránka, sůl, pepř
balení balkánského sýru
listový špenát
Ve větší míse naloupeme rohlíky na malé kousky, zalijeme trochou mléka, aby se rozpustily a změkly. Přidáme vejce, cibuli, česnek, hl. mouku, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Zamícháme a do této směsi vyklepeme mleté maso (já kupuji ráda míchanou směs u řezníka - půl masa vepřového a půl hovězího). Rukama propracujeme aby se všechny suroviny krásně spojily. Nakonec nákrájíme špenátové lístky a prsty nadrtíme kousky balkánského sýru. Vše vmícháme do masové směsi a vytvoříme dvě krásné šišky, které položíme na vymaštěný pekáč. Před pečením ještě trochu podlijeme vodou. Pečeme, dokud sekaná nebude mít krásnou zlatou kůrku.