Rajská omáčka

19.03.2015 21:48

Ingredience:

1kg hovězího zadního (6-7 porcí)

1 cibule

hladká mouka

1 l vývaru (vody)

2 malé rajčatové protlaky

sůl, cukr (pepř)

 

Maso ponoříme do horké osolené vody a vaříme (nejlépe v papiňáku) cca hodinu - podle stáří masa do měkka. Maso poté vyjmeme a vývar použijeme dále na omáčku:

Cibulku nakrájíme na jemné kousky a osmahneme na oleji. Zaprášíme hladkou moukou a mícháme světlou jíšku. Potom zalijeme studenou vodou, či vychladlým vývarem. Pokud máme vývaru méně (v hrnci se přeci jen trochu vyvaří), nastavíme ještě trochou vody. 20 minut provaříme za občasného míchání. Ke konci vyklopíme do omáčky oba rajské protlaky a mícháme. Podle chuti přisolíme a přidáme cukr. Omáčka by měla být jemně nasládlá. Já přidávám i trochu pepře. Dobrou chuť!