Quiche s červenou řepou a karamelizovanou cibulí

27.10.2016 09:24

Těsto:

150 g hladké mouky

120 g vychlazeného másla

špetka soli

3 lžíce ledové vody

 

Náplň:

2 cibule

1 lžíci cukru

1 lžíci medu

1 lžičku soli

50 g másla

3 červené řepy

150 g balkánského sýra (nebo Nivy)

čerstvý tymián

2 vejce

100 ml smetany

 

Máslo nakrájíme na malé kousky a smícháme s moukou a solí. Důležité je pracovat rychle. Vytvoří se nám suchá hrudková směs, ke které přidáme několik lžic vody a vypracujeme z těsta kouli, kterou zabalíme do folie a necháme ji hodinu odpočinout v lednici.

 

Těsto rozválíme a vyložíme s ním formu. Dno koláče propíchneme na několika místech vidličkou. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů a těsto koláč si v ní cca 10 minut předpečeme.

 

Náplň:

Karamelizovanou cibuli připravíme tak, že na másle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na hrubo. Poté přidáme cukr, sůl a med a ještě několik minut opékáme do zlatova.

Řepu oloupeme, nastrouháme nahrubo a smícháme s kousky balkánského sýra, nebo nivy.

  

Na vychladlý korpus naneseme řepu s balkánským sýrem, na ní dáme karamelizovanou cibuli, a zalijeme směsí vajec a smetany. Posypeme tymiánem.

 

Potom ještě necháme dopéct, dokud nám povrch nezezlátne a nevytvoří krustičku.