Podovolenkové výborné těstoviny z vepřové konzervy

22.10.2015 14:51

Zbyly Vám z dovolené ještě nějaké vepřové konzervy a nevíte, co s nimi? Kdysi jsem našla v nějakém starším časopise tento výborný recept:

 

Ingredience:

2 konzervy vepřového masa

4 rajčata

2 cibule

4 jablka

30g másla

karri, sůl, pepř, sušená mletá cibule (pokud máte)

 

Maso z konzervy vyklepneme, zbavíme tuku a všeho toho slizu a nakrájíme na kostky. rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme slupku. Také nakrájíme na kostky (nepoužívejte loupaná rajčata z plechovky, jsou i s račatovou šťávou a ta se do tohoto receptu nehodí). Jablka oloupeme a zbavené jádřinců nakrájíme na kostky.

Na másle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme maso, jablka. Chvíli mícháme, potom přidáme rajčata a všechno koření. Dochutíme solí a peřem.

Směs vmícháme do předem uvařených těstovin a promícháme. Jsou Vážně výborné, i když z konzervy ;-)