Podovolenkové výborné těstoviny z vepřové konzervy
Zbyly Vám z dovolené ještě nějaké vepřové konzervy a nevíte, co s nimi? Kdysi jsem našla v nějakém starším časopise tento výborný recept:
Ingredience:
2 konzervy vepřového masa
4 rajčata
2 cibule
4 jablka
30g másla
karri, sůl, pepř, sušená mletá cibule (pokud máte)
Maso z konzervy vyklepneme, zbavíme tuku a všeho toho slizu a nakrájíme na kostky. rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme slupku. Také nakrájíme na kostky (nepoužívejte loupaná rajčata z plechovky, jsou i s račatovou šťávou a ta se do tohoto receptu nehodí). Jablka oloupeme a zbavené jádřinců nakrájíme na kostky.
Na másle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme maso, jablka. Chvíli mícháme, potom přidáme rajčata a všechno koření. Dochutíme solí a peřem.
Směs vmícháme do předem uvařených těstovin a promícháme. Jsou Vážně výborné, i když z konzervy ;-)