Pizza z pomazánkového másla

16.03.2014 11:45

Přísady na těsto:

2 kelímky pomazánkového másla

2 kelímky hladké mouky

špetka soli

 

Rajčatový nátěr:

1 cibule

kečup

oregano

česnek (1 - 2 stroužky – dle chuti)

 

V míse smícháme pomazánková másla, mouku a sůl a vypracujeme těsto (Pokud se těsto lepí, přidáme více mouky).

Necháme ho na chvíli v lednici odpočinout a mezitím si připravíme základ na potření pizza placky. 

Osmahneme na pánvi s kapkou oleje nakrájenou cibulku, přidáme trochu kečupu s rozdrceným česnekem a špetkou oregana. Necháme vychladnout.

Těsto vyválíme na dvě placky pizzy a opatrně přeneseme na dva vymaštěné pekáče. Potřeme tomatovým základem. 

Na pizzu poklademe, co máme rádi, například rajčata, mozzarelu, salám nebo šunku. Fantazii se meze nekladou.

Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 až 25 minut.