Pizza z pomazánkového másla
Přísady na těsto:
2 kelímky pomazánkového másla
2 kelímky hladké mouky
špetka soli
Rajčatový nátěr:
1 cibule
kečup
oregano
česnek (1 - 2 stroužky – dle chuti)
V míse smícháme pomazánková másla, mouku a sůl a vypracujeme těsto (Pokud se těsto lepí, přidáme více mouky).
Necháme ho na chvíli v lednici odpočinout a mezitím si připravíme základ na potření pizza placky.
Osmahneme na pánvi s kapkou oleje nakrájenou cibulku, přidáme trochu kečupu s rozdrceným česnekem a špetkou oregana. Necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na dvě placky pizzy a opatrně přeneseme na dva vymaštěné pekáče. Potřeme tomatovým základem.
Na pizzu poklademe, co máme rádi, například rajčata, mozzarelu, salám nebo šunku. Fantazii se meze nekladou.
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 až 25 minut.