Pečený hermelín v listovém těstě

08.04.2016 22:00

Ingredience (pro 4 osoby):

Listové těsto

4x Hermelín

1 větší cibule

10 dkg slaniny

1 - 2 brambory (dle velikosti)

 

Brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na plátky. Cibulku se slaninou nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi. Taktéž necháme vychladnout - teplé by nám trhalo těsto!

Hermelíny rozkrojíme podélně vejpůl.

Listové těsto vyválíme na velký plát, který rozdělíme na 4 stejné čtverce. Doprostřed každého čtvrce položíme spodní část Hermelínu, na něj navrstvíme část směsi cibulky a slaniny. Nato vyskládáme plátky vařených brambor a na ně opět druhou část cibulovo - slaninové směsi. Navrch položíme vrchní část Hermelínu. 

Těsto nařízneme od krajů směrem doprostřed k Hermelínu ve tvaru hvězdy:

Jednotlivé proužky přeložíme přes Hermelín, čímž ho celý do těsta zabalíme.

Takto zabalené bochánky vyskládáme na pekáč a potřeme rozšlehaným vejcem:

Pečeme, dokud těsto krásně nezezlátne. Hermelín se uvnitř krásně rozteče a z trouby se bude linout vůně cibulky a slaniny.

Doporučuji jíst s prázdným žaludkem - výborné, ale velmi syté!