Nakládaný ořechový Hermelín

30.12.2018 14:33

Ingredience:

hrst vlašských ořechů (+ trochu navíc na ozdobu)

tymián

2 stroužky česneku

rostlinný olej

sůl, pepř

4 hermelíny

150 g sýra s modrou plísní

 

Při loupání ořechů si nechám některé ty hezké půlky na ozdobu. Ostatní rozmixujeme s česnekem, trochou oleje, solí a pepřem na hrubé pesto.

Hermelíny podélně rozkrojíme a poté ještě přeřízneme na polovinu. Zevnitř potřeme všechny kousky ořechovým pestem, vložíme plátky sýra s modrou plísní a přiklopíme vždy druhou půlkou také namazanou pestem.

Vložíme do sklenice, přidáme tymián, celé nerozemleté ořechy na ozdobu, které jsme si dali stranou a zalijeme olejem tak, aby byl všechen Hermelín potopený. Sklenici zavřeme a necháme tři dny zrát při pokojové teplotě.

Uzrálý sýr (pokud Vám při konzumaci ještě zbyde :-D) můžeme pak ještě dva až tři týdny skladovat v lednici.