Mrkvová omáčka

23.12.2013 22:41

Ingedience:
vepřová plec
cibule
olej
hladká mouka
Masox (vývar)
1 - 2 ks mrkve (nahrubo nastrouháme)
bobkový list, nové koření
sůl, pepř

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět v hrnci na oleji, přidáme maso a osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou (co porce, to zhruba jedna polévková lžíce). Zalejeme studenou vodou a pořádně zamícháme. Do vody můžeme pro lepší chuť přidat trochu vývaru, nebo Masox. 
Až se voda začne vařit přidáme nahrubo nastouhanou mrkev, bobkový list a nové koření. Já dávám zhruba v poměru 2 menší bobkové listy (1 větší) a asi 4 kuličky nového koření. Dochutíme pepřem a solí. Vaříme alespoň 20 minut, aby se mouka řádně rozvařila.

Je výborná!