Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou

11.07.2014 19:04

Ingredience:

4 velká kuřecí prsa

100 g sušených brusinek

50g žampiónů (mohou být i z plechovky, řádně vyždímané)

1 cibule

1 rohlík

1 vejce

sůl, pepř, petrželka

 

Nádivka:

Žampiony nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli najemno. Do mísy naloupeme na kousky rohlík, přidáme vejce, brusinky a hrst petrželky. Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a žampióny. Ke konci přidáme trochu másla pro lepší chuť. Ještě teplé přidáme do mísy k rohlíku a důkladně promícháme. Necháme chvíli odstát.

 

Mezitím si nachystáme maso. Kuřecí prsa omyjeme, rozkrojíme uprostřed jako knihu (nedokrajujeme). Jednotlivé rozkrojené části (levou i pravou) ještě jednou rozkrojíme (opět nedokrajujeme), jako bychom se z knihy snažili udělat leporelo - tím se plát ještě více prodlouží. Naklepeme, osolíme a opepříme. Jednotlivé pláty překryjeme mírně přes sebe a utvoříme velkou plochu kuřecího masa. Navrstvíme nádivku, zabalíme a roládu převážeme provázkem, či režnou nití. Na vrchu opět dochutíme solí a pepřem. 

Pečeme v předehřáté troubě, dokud roláda hezky nezelátne. Je dobré roládu ještě obrátit a dopéci kůrku i z druhé strany.

Podáváme z bramborem (bramborovou kaší), můžeme přidat i mrkvový dip (recept viz chuťovky).