Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou
Ingredience:
4 velká kuřecí prsa
100 g sušených brusinek
50g žampiónů (mohou být i z plechovky, řádně vyždímané)
1 cibule
1 rohlík
1 vejce
sůl, pepř, petrželka
Nádivka:
Žampiony nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli najemno. Do mísy naloupeme na kousky rohlík, přidáme vejce, brusinky a hrst petrželky. Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a žampióny. Ke konci přidáme trochu másla pro lepší chuť. Ještě teplé přidáme do mísy k rohlíku a důkladně promícháme. Necháme chvíli odstát.
Mezitím si nachystáme maso. Kuřecí prsa omyjeme, rozkrojíme uprostřed jako knihu (nedokrajujeme). Jednotlivé rozkrojené části (levou i pravou) ještě jednou rozkrojíme (opět nedokrajujeme), jako bychom se z knihy snažili udělat leporelo - tím se plát ještě více prodlouží. Naklepeme, osolíme a opepříme. Jednotlivé pláty překryjeme mírně přes sebe a utvoříme velkou plochu kuřecího masa. Navrstvíme nádivku, zabalíme a roládu převážeme provázkem, či režnou nití. Na vrchu opět dochutíme solí a pepřem.
Pečeme v předehřáté troubě, dokud roláda hezky nezelátne. Je dobré roládu ještě obrátit a dopéci kůrku i z druhé strany.
Podáváme z bramborem (bramborovou kaší), můžeme přidat i mrkvový dip (recept viz chuťovky).