Kuře s česnekovo - tymiánovým máslem
15.04.2014 18:45
Ingredience:
50g másla
tymián (čerstvý, nebo koření)
4 - 5 stroužků česneku
citron
sůl, pepř
2 mrkve
1 cibule
2 bobkové listy
kuře
V míse smícháme změklé máslo s tymiánem, 2 stroužky rozmačkaného česneku, šťávu z půlky citronu, půl cibule nahrubo nakrájené, sůl a pepř.
Kuře opláchneme a máslovou směsí vymažeme kuře zčásti zevnitř, část dáme pod kůži a zbytek rozmažeme po povrchu kuřete. Zbylý česnek vcelku dáme také dovnitř kuřete.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší pruhy. Vyskládáme ji pod kuře do pekáčku spolu se zbytkem cibule, citronem nakrájeným na kousky a bobkovými listy. Podlijeme vodou a trochou oleje.
Pečeme do zlatova z obou stran - ta vůně, co se brzy bude linout z trouby Vás dostane!