Kuře s česnekovo - tymiánovým máslem

15.04.2014 18:45

Ingredience:

50g másla

tymián (čerstvý, nebo koření)

4 - 5 stroužků česneku

citron

sůl, pepř

2 mrkve

1 cibule

2 bobkové listy

kuře

 

V míse smícháme změklé máslo s tymiánem, 2 stroužky rozmačkaného česneku, šťávu z půlky citronu, půl cibule nahrubo nakrájené, sůl a pepř.

Kuře opláchneme a máslovou směsí vymažeme kuře zčásti zevnitř, část dáme pod kůži a zbytek rozmažeme po povrchu kuřete. Zbylý česnek vcelku dáme také dovnitř kuřete.

Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší pruhy. Vyskládáme ji pod kuře do pekáčku spolu se zbytkem cibule, citronem nakrájeným na kousky a bobkovými listy. Podlijeme vodou a trochou oleje.

Pečeme do zlatova z obou stran - ta vůně, co se brzy bude linout z trouby Vás dostane!