Koprová omáčka
02.09.2015 19:29
Ingredience:
svazek jemně nasekaného kopru
1 kelímek smetana na vaření
2 žloutky
hladká mouka
olej
ocet
sůl
cukr
Z oleje a pár lžic mouky připravíme jíšku, zředíme vodou (ještě lépe vývarem, pokud máte), osolíme a povaříme za občasného míchání (aby se nám jíška nepřichytila ke dnu) cca 20 minut.
Jemně usekaný kopr (nesekám stonky, jen stáhnu z větviček jemný kopr) polijeme trochou octa s vodou a necháme přejít varem.
Vmícháme do hrnce, kde vaříme jíšku s vodou - vývarem.
Nakonec přidáme 2 žloutky rozmíchané předem ve smetaně a za stálého míchání prohřejeme. Nevaříme dlouho, aby se žloutky nesrazily.
Dochutíme trochou cukru - musí vzniknout taková ta akorát sladkokyselá chuť z octa, soli a cukru.