Kokosová srdíčka

24.12.2013 02:03

Ingredience:
250g hladké mouky
170g vlašských ořechů
200g másla
60g moučkového cukru
3 žloutky
120g hořké čokolády

Na ozdobu:
150g strouhaného kokosu
150g mléčné, nebo hořké čokolády

Máslo necháme změknout, smícháme ho v míse s cukrem a žloutky, vymícháme do pěny a přidáme prosátou hladkou mouku, nastrouhané vlašské ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu.
Vše dobře vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odležet.
Odležené těsto vyválíme na 5 mm silný plát a vykrajovátkem vypichujeme srdíčka.
Na plechu pečeme v troubě, kterou jsme rozehřáli na 160°C.
Upečená srdíčka necháme vychladnout (pozor, jsou hodně křehká a lámavá). Hořkou, nebo mléčnou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Srdíčka jí po jedné straně potáhneme a následně obalíme v kokosu. Necháme v chladu ztuhnout.