Jak správně vařit rýži

18.05.2015 13:16

Chcete mít výbornou rýži a neutrácet zbytečně za rýži ve varných sáčcích, která je stejně slepená a nedobrá?

Kupujte obyčejnou rýži v sáčku. Jak na ní?

 

Ingredience:

Hrnek proprané rýže (doporučuji rýži parboiled)
1 a půl hrnku vody
Sůl
Kousek másla
Hřebíček

Rýži odměříme v hrnku (250ml) a přes síto řádně propláchneme a vybereme případné černé kousky. Vsypeme do hrnce a zalijeme vodou v poměru na jeden hrnek rýže 1 a půl stejného hrnku vody (tzn. na 2 hrnky rýže jsou 3 hrnky vody, atd.). Rýže nabyde, takže počítejte, že jeden hrnek jsou cca čtyři porce (cca 1 dcl = 1 porce). Přidáme kousek másla, hřebíček a sůl. Přivedeme k varu a pak ztlumíme a necháme dojít až se voda vsákne (cca 10 minut).