Fazolová polévka

24.04.2016 13:03

Ingredience:
3 brambory
1 cibule
sůl, kmín, paprika, majoránka, tymián, trochu kečupu
1 lžíce sádlo
1 mrkev
1 klobása
1 konzerva fazolí ve slaném nálevu
trocha octa
2 lžíce hladké mouky na zahuštění

Na sádle orestujeme cibuli, nakrájenou mrkev a klobásu. Přidáme mletou papriku, necháme ji zatáhnout do směsi a poté přisypeme dvě polévkové lžíce hladké mouky a řádně chvilku mícháme jíšku, aby se nám nepřipálila. Potom zalijeme cca litrem studené vody, a dokud se nezačne vařit, mícháme, aby se jíška nepřichytávala ke dnu.
Přisypeme brambory nakrájené na malé kousky, vmícháme fazole i s nálevem. Dochutíme troškou kečupu, kmínu a pepřem. Okyselíme trochou octa a necháme povařit. Ke konci přidáme majoránku a tymián.