Domácí chléb

16.02.2014 18:09

Ingredience:
3 hrnky hladké mouky

hrnek a půl vody

Lžičku a půl sušeného droždí

1,5 lžičky soli

kmín

V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme útěrkou a necháme kynout 12-18 hod při pokojové teplotě.
Když je těsto vykynuté, na pomoučněném válu ho několikrát přehneme přes sebe. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hod kynout. 
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a dáme do něj vyhřát i hrnec. Těsto dáme do zapékací mísy s poklicí (je dobré dát dospod pečící papír, aby jste chléb po upečení lépe vyklopili). Pečeme uzavřené 30 minut, pak sejmeme poklici a pečeme ještě dalších 20 minut, i déle, pokud máme raději tmavší kůrku.

Chléb můžete příště obměnit i přidáním např. česneku, či smažené cibulky.