Domácí buchty

26.09.2015 14:13

Ingredience:

1 hrnek mléka

4 vrchovaté lžíce pískového cukru

1 kostka kvasnic (42g)

1 vejce + 1 žloutek

2 hrnky hladké mouky

1 a půl hrnku polohrubé mouky

půl hrnku oleje

 hodně vrchovatá lžíce másla nebo Hery, či sádla (rozpustit)

 citronová kůra

 trochu rumu

 vanilkový cukr

 sůl

 

Náplň: 

1- 2 tvarohy

trochu mléka

1 balíček vanilkového cukru

cukr dle chuti

vyloupané švestky

 

Z trochy teplého mléka, kvasnic, pár lžic cukru a mouky necháme vzejít kvásek.

Přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta lžící ukrajujeme kousky, klademe na pomoučený vál, každý kousek roztáhneme a naplníme. Plech potřeme rozpuštěným tukem, klademe buchty jednu vedle druhé, spojem dolů, každou důkladně pomastíme, aby se neslepily. Necháme ještě na plechu kynout, zatím si předehřejeme troubu. Před vložením do dobře předehřáté trouby je potřeme rozpuštěným tukem i na povrchu. Pečeme na 180°C dozlatova asi 30 minut. Po upečení je potřeme opět tukem a přikryjeme utěrkou.

Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.