Andělské slzy

03.02.2016 20:07

Těsto:

1 hrnek hladké mouky

1 čajová lžička prášku do pečiva

80 g másla

2 lžíce práškového cukru

1 vejce

 

Náplň:

500 g tvarohu

0,5 hrnku cukru

3 žloutky

1 lžíce solamylu

100 ml smetany ke šlehání

 

Sníh:

3 bílky

3 lžíce práškového cukru

 

Smícháme  mouku s práškem do pečiva a s máslem. Vejce vyšleháme s cukrem, smícháme s moukou a vymícháme těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v ledničce aspoň 30 minut.

 

Náplň si vyrobíme smícháním všech ingrediencí v mixéru.

 

Potom si vyšleháme bílky, přidáme práškový cukr a šleháme dokud nebudeme mít hustý sníh.

 

Těsto vyndáme z chladničky a vyložíme jím dortovou formu i postranách (aspoň 3 cm do výšky) .

 

Nalejeme tvarohovou náplň a pečeme pri 180 °C 20 - 30 minut dozlatova. Poté vyndáme z trouby a nalejime navrh bílkový sníh a dopekáme 10 - 15 minút.

 

Po dopečení nevyndáme ihned z trouby ale necháme v ní moučník pomalu chladnout (alespoň 40 minut). Poté vyndáme a necháme úplně vychladnout.

 

Po 1,5 hodině se na moučníku začnou objevovat slzičky. Odtud název Andělské slzy!