Andělské slzy
Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 čajová lžička prášku do pečiva
80 g másla
2 lžíce práškového cukru
1 vejce
Náplň:
500 g tvarohu
0,5 hrnku cukru
3 žloutky
1 lžíce solamylu
100 ml smetany ke šlehání
Sníh:
3 bílky
3 lžíce práškového cukru
Smícháme mouku s práškem do pečiva a s máslem. Vejce vyšleháme s cukrem, smícháme s moukou a vymícháme těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v ledničce aspoň 30 minut.
Náplň si vyrobíme smícháním všech ingrediencí v mixéru.
Potom si vyšleháme bílky, přidáme práškový cukr a šleháme dokud nebudeme mít hustý sníh.
Těsto vyndáme z chladničky a vyložíme jím dortovou formu i postranách (aspoň 3 cm do výšky) .
Nalejeme tvarohovou náplň a pečeme pri 180 °C 20 - 30 minut dozlatova. Poté vyndáme z trouby a nalejime navrh bílkový sníh a dopekáme 10 - 15 minút.
Po dopečení nevyndáme ihned z trouby ale necháme v ní moučník pomalu chladnout (alespoň 40 minut). Poté vyndáme a necháme úplně vychladnout.
Po 1,5 hodině se na moučníku začnou objevovat slzičky. Odtud název Andělské slzy!