Pizza šneky
Ingredience:
1 menší cibule
krájená slanina
1 - 2 stroužky česneku (dle chuti)
kečup
bazalka
listové těsto
měkký salám (např. šunkový..)
niva
tvrdý plátkový sýr
vejce na potření těsta.
Na pánvi usmahneme cibulku se slaninou a zalejeme trochou kečupu. Přidáme vylisovaný česnek. Dochutíme trochou bazalky.
Směs necháme vychladnout (nikdy nedávejte na těsto teplé, těsto by se vám rozleptalo a potrhalo).
Listové těsto rozválíme na tenký obdélník. Ten ještě můžeme rozpůlit na dva dlouhé obdélníky vedle sebe. Potřeme vychlazenou kečupovou směsí. Na směs klademe kolečka měkkého salámu. Na ně rozdrobíme nivu, dá šnekům výraznou chuť. Nakonec naskládáme plátky sýru.
Obdélník po celé délce zarolujeme jako roládu a z té krájíme tenká kolečka, která skládáme na pekáč. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova.
Šnečci jsou nejlepší teplí, křupaví, ale rozhodně jimi nepohrdnete ani druhý den - pokud zbydou..